27.09.2021

Geert og Mirage fik navn på Den Grimme Kop 

Sæsonen er slut. I weekenden den 25-26 september afviklede vi efterårskapsejladsen med otte deltagende både. Herefter præmieoverrækkelse og fælles spisning i klubhuset.  Se billeder

Efterårssejladsen markerede igen i år afslutningen på årets kapsejladser. Sejladsen blev afviklet over to dage startende med distance sejlads lørdag og 3 korte sejladser søndag. Lørdag bød på frisk vind fra vest. Det betød at 2 af de 8 tilmeldte både betakkede sig for at skulle en tur ud af fjorden. Søndag bød på mindre vind og alle 8 både turde igen vove sig ud. Det blev til tre gode sejladser i flot Sejlskindsvejr med indlagt frokostpause i havneparken.

Inden den fælles spisning var der præmieoverrækkelse, både for Efterårssejladsen og for sæsongens Onsdagssejladser.

På efterårssejladsen blev rækkefølgen i top 3 afgjort på de sidste meter af sidste sejlads.

Vinderen af Efterårssejladsen blev Anders Thor og besætning i Big. På andenpladsen Evan Nielsen og besætning i Theia efterfulgt af Keld Johnsen i Decibel på tredje pladsen.


Resultaterne af årets onsdags sejladser bød på udskiftning i toppen af feltet.

Top tre i grupperne blev:

Gruppe 1: 1. plads Theia; 2. plads Idefix; 3. plads Uxor

Gruppe 2: 1. plads Decibel; 2. plads BettePigen; 3 plads Lady Dyx

Gruppe 3: 1. plads Mirage; 2 plads Pippi; 3 plads GarudaOveralt placeringen på tværs af grupperne afgør hvem der kåres som årets Onsdagssejler. I år måtte Decibel besætningen vige pladsen for Geert Nordahl og besætning i Mirage, der igennem hele sæsonen har holdt et højt niveau. Dermed bliver Geert & Mirage den anden både der modtager den umistelige ære som det er at få sit navn på vandrepokalen Den Grimme Kop. Tillykke til Geert og besætning.


Kølbådsudvalget holder vintermøde 1. december for at tage hul på planlægningen af den kommende sæson.


Tak for i år fra kølbådsudvalget

Ian, Ole, Ulf & Mads 

 

 

13.09.2021 

Kære kapsejlere

Der er nu kun to onsdagskapsejladser tilbage, d. 15. og 22. september. Herefter vil efterårssejladserne blive afviklet den sidste weekend i september, d. 25.-26.

Lørdag sejles der distancesejlads og søndag tre sejladser på den sædvanlige bane i fjorden.

Søndag efter kapsejladserne er der præmieoverrækkelse i klubhuset, efterfulgt af fællesspisning fra Meny. 110 kr. per kuvert. Tilmelding sker via mail, eller på papir i klubhuset næste onsdag.

Vi håber så mange som muligt vil deltage!

Sejlerhilsen kølbådsudvalget

 

28.8.2021

Kapsejladserne er i gang igen efter sommerferien. Der sejles efter følgende plan:

1/9, 8/9, 15/9, 22/9 point sejladser.

25 og 26 september efterårs sejladser. 

 

 

22.06.2021

Beretning fra Røsnæs træningssejladser i København 

Så er Jonas, Villads og jeg hjemme og veludhvilet efter at have sejlet vores klubbåd Røsnæs hos Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub i weekenden!
Der var meget vind, så første dag, træningsdagen, fik vi ikke sejlet så meget. Søndag fortsatte vinden, men vi deltog i alle seks kapsejladser, hvor det hver gang lykkedes os at holde mindst en, og nogle gange flere både, bag os. Vi endte også på en delt næstsidste plads. Det vi er godt tilfredse med da vi var en gast, og dermed en masse "bøffekilo" og et par hænder, i undertal og så har vi tre jo hver for sig, tilsammen ikke meget mere end to håndfuldes sejltures erfaring med båden. Til gengæld havde vi som de eneste en påhængsmotor på hækken. Og nå ja, så vi sejlede uden vindpil da vi fik brækket windex af af flere omgange under af- og tilrigning. Hvor der handles der spildes, og nu arbejdes der på at købe et nyt beslag.
Så det skal nok blive godt altsammen til DM!
Resten af historien må vente til Sejleren, så kan der også samles nogle flere billeder.
Dog skal jeg lige huske at takke alle de hjælpsomme medlemer som gjorde weekenden mulig for os:
Kristian Kalisch for generel vedligholdelse og klargøringen af Røsnæs og løftet i Kalundborg.
Frank Hasselbalch for at køre båden over Sjælland, hjælpe med at søsætte den og rejse masten op igen.
Mads Lundsgaard for at hjælpe med motoren, bakke op og koordinere.
Og vores forældre for at hjælpe med at ligge masten ned, køre os frem og tilbage og pakke/købe mad til hele weekenden.
Vi besluttede at lade Røsnæs ligge i Øresund (altså båden, ikke halvøen), fordi vi syntes der var for meget arbejde i at pakke båden sammen, løfte den på trailer og køre den hjem, for at gøre det hele igen til DM i starten af Juli.
K.A.S har kapsejlads hver onsdag med omkring seks J80ere og træning for nye J80 besætninger hver torsdag med skippermøde 17:30. Begge dele kan jeg i hvertfald godt tænke mig at deltage i.
Nu ligger vores allesammens klubbåd på østsiden og halvvejs ude af den trejde bro fra den nordlige mole, også kaldet Svaneknoppen, i Danmarks største lystbådehavn, Svanemøllehavnen, lige nord for København.
Ian Millek 

 

 

13.06.2021 

Røsnæs besætning træner til DM og VM


Det kunne godt lyde lidt skørt, men det passer: ”I weekenden ligger Røsnæs i København” og ”Nu skal vores klubbåd vise, hvad den kan på land” …
Nå, vores klubbåd er klar til afgang. Den blev i går løftet på sin trailer og skal i dag køres til København til en begivenhed, som hedder ”Train/Race” i sejlklubben KAS. I morgen er der træning og på søndag ”race”. Alt er ment som forberedelse til DM og VM i J/80 klassen i Rungsted i starten af juli. Denne træningslejr er derfor en rigtig god og vigtig lejlighed for vores nye besætning, som er erfarne sejlere, men ny til denne bådklasse. Vores ”Racing Team” Ian Millek, Jonas Friis og Villads Dyxenburg er alle sammen ungdomsinstruktører i Kalundborg Sejlklub. Og det samme hold skal også deltage i DM og VM lidt senere.
Trænere til ”Train/Race” i KAS er de 2 professionelle sejlere Michael Hestbæk og Morten Henriksen. Michael har flere gange deltaget i OL og 1 gang i Americas Cup. Han har vundet 28 medaljer ved EM og VM. Morten er specialist i taktik, hvilket er brugt som coach hos Volvo Ocean Race-teamet ”Illbruck”, samt professionel taktiker i Farr 40 og RC-44. Morten er endvidere Verdensmester under ORC-reglen.
For ”Røsnæs” besætning og holdet bag betyder det også en vigtig øvelse i at optimere vores processer omkring søsætning, optagning, mastmontering og kørsel med båd på trailer. Jeg synes, at det hertil er gået rigtig godt ?? Så tak til ”Røsnæs” Racing Team for at være aktiv i alt arbejde med båden. Tak til Martin Dyxenburg for hjælp med afmontering og fastspænding af masten onsdag. Og tak til Frank Hasselbach, som skal køre traileren til København i dag. Han skal også hente den igen efter træningslejren.
Jeg ønsker dem alle en sikker og lige så fantastisk tur ??
Mange hilsner
Kristian Kalisch
Bådsmand klubbåd 

Se også Facebook

 

Kapsejlads onsdag den12. maj 2021.  Se galleri 

02.05.2021

Hvis I har holdet så har vi båden !
Vi har modtaget en invitation til J/80 DM og VM. Vi vil gerne tilbyde vores medlemmer den fantastiske oplevelse det er at samles til et stort stævne med 50 ens både. Hvis nogle af vores medlemmer samler et hold, står Kalundborg Sejlklubs J/80 Røsnæs til rådighed.
DM (1. og 2. juli) samt VM (3. til 9. juli) afholdes begge i Rungsted.

Det kan være en stor mundfuld for unge eller nyere sejlere at gøre klar til et stævne, og derfor er kølbådsudvalget og J/80 vedligeholdelses udvalget klar til at hjælpe !

Hvis det lyder spændende så tag kontakt
Mads Lundsgaard 30753805
Martin Dyxenburg 30797650 

 

29.04.2021

Kølbådene havde trimsejlads onsdag den 28. april. Ny facebook gruppe for onsdagssejladserne er oprettet:

Facebook gruppe for onsdags kapsejladserne

 

07.03.2021

Vigtige datoer for årets kapsejladser i Kalundborg Sejlklub 2021

28/4 trim sejlads


5/5, 12/5, 19/5, 26/5, 2/6, 9/6, 16/6, 23/6 og 30/6 point sejladser.

Hele juli måned er der sommerferie

4/8, 11/8, 18/8, 25/8, 1/9, 8/9, 15/9, 22/9 point sejladser.

25 og 26 september afholdes efterårs sejladser.

Vi vil undervejs informere deltagerne mere detaljeret via mail og via facebook.

Mvh. Kølbådsudvalget/ Evan
Mobil 30207058

 

12.12.2020 

Kapsejlads sæson med
corona forhindringer


I 2020 introducerede vi kapsejlads.nu efter moden overvejelse, fortæller Mads Lundsgaard fra kapsejladsudvalget. Det skete midt under corona restriktioner og med nogle få børnesygdomme i programmet, der blev håndteret af Ulf og chefprogrammøren Frank.
Sejlerne tog generelt godt imod det, og det har de fået ros for. En af de klare fordele ved systemet er den præcise måling af distancerne, uanset hvilken bane, der vælges.
Det lægger op til at vælge kreative baner.
Kapsejladsbøjerne blev udlagt med cms præcision ved hjælp af landmåler udstyr, og bøjerne kom til at ligge perfekt RTF, right first time. Første sejlads var midt i maj grundet covid 19. Herefter blev der sejlet hver onsdag og med tredje halvleg fra begyndelsen af juni.
I alt er der i 2020 afviklet 13 præmie sejladser, typisk med 10-12 deltagende både. I efterårs sejladsen deltog 9 både. Søndag den 27. september var der afslutning med præmieoverrækkelse, ved formand Kurt Vehl, både for efterårs- og årets samlede klub sejladser.

 

Præmieoverrækkelsen. Årets vindere 2020. I midten står Keld fra Decibel, årets mest vindende båd. Keld står med trofæet Den Grimme Kop.

 
 

23.10.2020
Kapsejlads sæsonen er slut, og bøjerne i fjorden tages op og lægges til vinter opbevaring. I løbet af vinteren vil kapsejladsudvalget arbejde med konceptet for næste års sejladser.


Se  film om kapsejlads på fjorden af Mikkel Ørsberg: https://youtu.be/a02d1Tzoub0
 
10.08.2020
Fra onsdag den 5. august er de ugentlige kapsejladser genoptaget i KS. Vi har også genoplivet traditionen med at mødes til en bid brød og en kop kaffe eller en øl i klubhuset efter sejladsen.
 
 
16.06.2020 
Kære sejlerkammerater
Nu er vi kommet så langt at vi igen kan samles i klubhuset. Jeg håber at I vil komme i klubben onsdag og runde dagens sejlads af.
Vi glæder os til at dele røverhistorier med jer alle igen!
Ulf, Evan & Mads
NB. Opvaskemaskinen er kaput og der vil derfor kun være flydende bespisning.

 
11.06.2020
Fire kapsejladser er nu afviklet med omkring 10 deltagende både. Kølbådsudvalget gør opmærksom på, at umålte både også er velkomne til at deltage. Det er der fundet en løsning på. 
 
 
 
23.05.2020
Efter en trimsejlads i helt let vejr, starter vi point-sejladserne. Dog med den justering at vi starter første båd 18:30 i stedet for 19:00.

Mange har allerede oprettet både og profiler på Kapsejlads.nu hvor alle detaljer om vores onsdagssejladser kan findes.

Hvis der er behov for hjælp til oprettelse af profil eller båd, er kølbådsudvalget gerne behjælpelige.

Vi ses på vandet onsdag. Der er bestilt godt vejr !!!

På vegne af udvalget
Mads
 
 
19.05.2020
 
Nu sker det !!

Vi kan igen starte kapsejladserne. Retningslinjerne fra Dansk Sejlunion (DS) er blevet opdateret og de tillader nu at vi med særlige forbehold kan starte kapsejladserne.

Særlige forhold betyder at vi fortsat ikke samles mere end 10 personer. Vi samles fortsat ikke i klubhuset hverken før eller efter sejladsen. Vi starter som vi plejer forskudt med respitten forud. Forskellene imellem bådene har også vist at bådene kommer i mål forskudt. Vi kan derved sejle om kap uden på noget tidspunkt være mere en 10 personer forsamlet.

Derfor starter vi nu officielt årets kapsejladser. Vi starter onsdag d. 20 Maj med en trimsejlads og følger derefter den planlagte sæson. Trimsejladsen giver de sidste mulighed for at få bådene klar. Det giver samtidigt os i sejladsudvalget en mulighed for at teste vores nye værktøj Kapsejlads.Nu. Det er en netbaseret løsning der indeholder vores baner, Respit tabeller(starttidspunkter) løbsinddelinger og resultaterne af vores sejladser. Meget belejligt samler det al den nødvendige information online så vi ikke har behov for at samles inden sejladserne.

Selv om DS retningslinjer understøtter at vi kan sejle om kap er ansvaret for at overholde forsamlingsforbudet fortsat vores,og vi skal alle være med til at sikre det.

Derfor:

Gå direkte til og fra båden
Benyt Kapsejlads.nu: for at se dagens bane, respit tider og efterfølgende resultater.
Vi ses på Vandet, det trænger vi til !

På vegne af kølbådsudvalget.

Mads 
 
 
 
 
07. 05. 2020 
 
Kære sejlerkammerater.

Nu er mange både kommet i vandet og Dansk Sejlunion har frigivet de nye 2020 DH-mål.
Sejlunionens retningslinjerne har åbnet lidt op og tillader nu mini konkurrencer i klubregi. Det betyder i praksis, at der kan sejles i joller, men vi må vente lidt med vores Kølbådssejladser. Vi behøver ikke klubhuset for at kunne afvikle sejladser, men det knibe med at kunne holde den nødvendige afstand mellem besætningsmedlemmerne i bådene.

Vi afventer udviklingen og udmeldingerne fra Sejlunionen, men kommer helt sikkert ikke til at starte kapsejladser i klubben før efter 10 maj.

I kølbådsudvalget arbejder vi med at blive bedre til at kommunikere rundt om vores sejladser. Vi har derfor valg at bruge værktøjet: Kapsejlads.nu. Her vil vi for fremtiden kunne se resultater, for den enkelte sejlads, så snart bådene går i mål. Vi kan også følge bådenes point i kampen om den Grimme Kop. Inden sejladserne, er det også på Kapsejlads.nu, at dagens bane og respittabellen kan findes.

Det kræver, at alle kapsejlende både opretter en profil på Kapsejlads.nu. Det kan enten gøres ved at følge den nedenstående vejledning eller ved at tage kontakt til en af de tre medlemmer i kølbådsudvalget. Så kan vi hjælpe med oprettelsen.

Go´ vind Fra kølbådsudvalget

Ulf Dinesen 50 27 75 00
Evan Nielsen 30 20 70 58
Mads Lundsgaard 30 75 38 05 
 
 
Via dette link får du vejledning til at oprette din profil på kapsejlads.nu 
 
 
 
 
 
05. 05. 2020 
Dansk Sejlunion præciserer regler om kapsejlads
Forbuddet mod at være mere end 10 personer gælder aktiviteten som helhed – uanset afstanden mellem personer. Det betyder, at der i en mini-kapsejlads kun må deltage 10 personer. Det kan derfor ikke lade sig gøre at afvikle flere starter á 10 personer efter hinanden. Dette kunne være en overtrædelse af forbuddet. 
 
 
03. 05. 2020 
Kapsejladsmærkerne er lagt ud 
 
Kapsejladserne i 2020 begynder først, når der er en afklaring af Corona virus situationen. Følg med her på hjemmesiden.
 
 
 
 
 

2019:

 Ændringer gav mere

spænding i kapsejladserne

 

Kølbådsudsudvalget gør status over sæsonen 2019, der blandt andet gav mulighed for singlehand-kapsejlads


På kapsejladsbanen havde vi i år indført en række ændringer som havde til formål at styrke fremmødet og gøre sejladserne nemmere at afvikle.

Turløb

Enkelte både har igennem sæsonen benyttet muligheder for at komme på vandet sammen med kapsejladsfeltet. Til glæde både for tursejlerne og kapsejlerne.

Singlehand sejlads

Ændrede sejladsbestemmelser muliggjorde i år single-handed kapsejlads. To både har benyttet muligheden. Den ene af lyst den anden af nød. Under den første af efterårssejladsens fem sejladser, måtte Ulf Dinesen trække sig på grund af en brækket finger på besætningens eneste gast. Det betød at Ulf og båden Nanok missede to af dagens sejladser. Ulf udtaler: Det var ærgerligt, også det med fingeren !

Respit start

Alle onsdagssejladser blev startet med respitten forud. Det betyder at der ikke har været så meget action under starterne, da bådene starter forskudt. Det har til gengæld gjort afslutningerne fantastisk spændende. Første båd i mål vinder ! Det har flere gange budt på mål-foto og Albin Express i storbåds sandwich. Særligt Pipi & besætning har haft hovedrollen en række meget spændende afslutninger. Besætningens talsmand udtaler: Det var spændende.

Blødt brød og kaffe

Onsdagssejladserne blev rundet af i klubhuset med madder og gennemgang af resultaterne. Bespisningen har i år været koordineret af kølbådsudvalget, men det praktiske har været lagt ud til de startende både. Det fungerer meget fint og har betydet, at det ikke har været nødvendigt med betalt hjælp i kantinen.

Onsdags serie

I lighed med tidligere år har vi genindført sejlads serien. Point systemet er strikket sammen, så det belønner både fremmødet og den sportslige præstation. Det har, som håbet, rusket lidt op i den vanlige rækkefølge. Særligt Claus Bache og Tutu gjorde sig flot bemærket langt ind i sæsonen, men måtte udgå af seriens sidste sejladser på grund af mangel på besætning.

Årets præmieoverrækkelse blev afviklet som en del af efterårssejladsen, der strækker sig over to dage. Vi har dermed skabt en tradition der omtales varmt i sejlermiljøet (særligt i kølbådsudvalget). Lørdag d. 28 september var vi derfor samlet om en lækker buffet fra Asgers Fisk. Flere besætninger havde valgt også at tage familien med til en hyggelig aften, der kulminerede længe efter præmieoverrækkelsen.

Ud over kroglas var der i år også flotte sponsor gaver på præmiebordet. Sponsor gaverne blev udelt til de fremmødte løbsvindere


Pointfordelingen for onsdagssejladserne 2019

 
 
 
    
 

Løb H blev vundet af Anders og besætningen på Big. Anders har to hjemmeboende teenagere, der skal fodres, og han modtog derfor, meget passende, et generøst gavekort fra Asgers Fisk.

På vegne af Jonas og besætning modtog Steen en lækker sejlertaske fra Ullman Sails, Århus, for førstepladsen i løb E:

 

Løb G blev vundet af Decibel og besætning. En meget glad Keld får overrakt en pose polergrej fra XL-Byg Kalundborg, der ud over trælastvarer også fører sejler udrustning.


Løb G blev vundet af Decibel og besætning. En meget glad Keld får overrakt en pose polergrej fra XL-Byg Kalundborg, der ud over trælastvarer også fører sejler udrustning.


 
 

Sæsonen 2019:

Kære sejlerkammerater

Nu starter sæsonens kapsejladser snart. Første trim-sejlads er onsdag d. 24 april klokken 18:00

2019 kapsejladserne byder på både ændringer og traditioner.

Tur-løb: Både uden målerbrev, men med lyst til en tur på banen er meget velkomne. Inden sejladserne fastsætter vi et starttidspunkt så I vil være i mål sammen med resten af bådene. Både i turløbet sejler efter de almindelige søfartsregler.

Single-hand sejlads: Ændrede sejladsbestemmelser muliggør nu single-handed kapsejlads. Både der sejles single-handed starter med respitten forud og konkurrerer i det løb, hvor båden normalt er placeret. Der oprettes ikke et separat singlehand løb.

Respit start: Alle onsdagssejladser startes med respitten forud. Respitten beregnes på baggrund af den enkelte båds DH-måltal og banens længde. Hvilken bane der sejles annonceres på sms og på opslagstavlen i klubhuset senest 30 min. inden første start.

På banen er hver båd ansvarlig for at starte til tiden og rette en eventuel fejl. Der skal anvendes GPS-tid ved starter. Alle både bedes notere tidspunktet for egen målgang samt hvilken både der går i mål før og efter.

Blødt brød og Kaffe

Dagens sejlads rundes af i klubhuset med madder og gennemgang af resultaterne. For at det kan lykkes er vi afhængige af, at alle både rapporterer dagens resultat i klubhuset senest 30 min. efter sidste båd er i mål.

Præmier

Der vil være præmieoverrækkelse i forbindelse med den sidste pointgivende sejlads med flotte sponsor præmier til vinderne af de enkelte løb og en ny-indstiftet vandrepokal ved navn Den Grimme Kop. Resultaterne beregnes på baggrund af placeringerne fra de enkelte onsdagssejladser. Årets tre dårligste placeringer trækkes fra inden beregningen.


Onsdags Serie: I lighed med tidligere år genindfører vi sejlads serien. Hvilket betyder at resultaterne for årets onsdags sejladser sammenregnes og der kåres vindere for de enkelte løb samt en overalt vinder. Løbene dannes på baggrund af bådenes DH-måltal og størrelse.

       

Klik på annoncerne og støt vores sponsorer