27.09.2021

Sejlerskolens elever fik opdateret
kundskaberne med
Holger Danske i Storebælt

Fredag den 17. september mødtes et hold sejlerskole elever fra Kalundborg Sejlklub på Marinehjemmeværnsfartøjet Holger Danske, der havde inviteret til en tur i Storebælt.

Fartøjsfører Søren Gaarde, selv tidligere instruktør på sejlerskolen, bød velkommen og forklarede, at sejladsens formål var, i praksis, at fokusere på navigation, søvejsregler og farvandsafmærkning, og han opfordrede til, at der blev stillet spørgsmål undervejs.

Kursen blev sat sydover mod Storebæltsbroen, og eleverne fik mulighed for at følge sejladsen fra “åben bro”, udstyret med kikkerter, og de blev også introduceret til skibets elektroniske navigations- og radarudstyr, ligesom de kunne anvende de mere gammeldags søkort af papir til at følge sejladsen.

Fyr og båkelinjer, trafikseparering, vigepligt, rød/grøn sideafmærkning, kompas afmærkning, strøm og vind, skibstrafik. Der er megen viden, der skal tilegnes, når man vil føre et skib, og grunden blev lagt i vinter og forårsmånederne i skolestuen og senere ved praktisk sejlads. Turen med Holger Danske, som tidligere sejlerskole hold i øvrigt også har været på, er en afrunding af hele forløbet, som sejlerskole eleverne da også gav udtryk for, de fik stort udbytte af.

Turen gik til og under Storebæltsbroen Øst, videre mod syd rundt om Agersø med kig til Omø, og derfra igen nordover og hjem til Kalundborg. Den sidste del af sejladsen foregik i september mørke, så der blev der også mulighed for at kigge i natkikkert og i øvrigt opleve sejlads i et trafikeret farvand, hvor det er vigtigt at man har styr på skibenes lanterneføring, så kan man identificere i hvilken retning, de sejler.

Se billeder

03.08.2021

Hej alle
Så har vi en aftale med Holger Danske, den 17 september, mødetid kl. 16,00 ved Holger Danske.
Vi sejler ud kl. 16,15 efter en sikkerheds briefing på Holger Danske.
Forvent at negativ co-vid 19 test kræves, for at passe på dem der skal hente både i nød på vandet
Forventet hjemkomst kl. 01,00, efter en tur i Storebælt, først i dagslys, og derefter i mørke, hvis vejret er til det, vil rib sejle lidt rundt i Storebælt.
Der er tilmelding, og vi kan kun være 16 personer med på turen. Hvis der er ledige pladser, kan vi også have elever fra 18 og 19 med, hvis man ikke var med der.
Tilmelding til sejlerskolen@kalundborg-sejlklub.dk senest d. 10 August

5.04.2021

Tirsdag den 20. april 2021 klokken 18.00 byder vi igen velkommen til Kalundborg Sejlklubs sejlerskole. Sejlerskolen er et tilbud til voksne, som gerne vil lære at sejle med sejlbåd. Det er ikke et duelighedskursus, men et kursus, hvor du lærer praktisk sejlads.

Krav til dig som elev er, at du er i en fysisk form, som gør at du kan færdes sikkert på en sejlbåd, og at du er medlem af Kalundborg Sejlklub eller bliver det meget hurtigt efter tilmelding til sejlerskolen.

Sejlerskolen 2021, bliver ikke som vi kender det. Det bliver udendørs teori, i vores fine grillhave, pga. Covid-19, så husk varmt tøj,

Negativ test max 72 timer gammel, er et krav for deltagelse.

Der bliver 20 pladser, vi kontakter jer inden for nogle dage.

Program for årets sejlerskole:

• Tirsdag den 20. april kl. 18.00 første teori aften
  • Tirsdag den 27. april kl. 18.00 teori aften
  • Tirsdag den 04. maj kl. 18.00 sidste teori aften med med præsentation af skippere
  • Tirsdag den 11. maj kl. 18.30 første aften på vandet
  • Tirsdag den 18. maj kl. 18.30 på vandet
  • Tirsdag den 25. maj kl. 18.30 på vandet
  • Tirsdag den 01. juni kl. 18.30 på vandet
  • Tirsdag den 08. juni kl. 18.30  vandet
  • Tirsdag den 15. juni kl. 18.30 på vandet
  • Tirsdag den 22. juni kl. 18.30 sidste aften på vandet
  • Hvis Covid-19 tillader det: Sejlads med Marinehjemmeværnsskibet Holger Danske

God vind. Bjarne Henning og Ieuan

19.10.2020

Hvad Sejlerskolen kan føre til
Jonas Laursen (ungdomssejler) og hans far Brian Laursen i deres nye Maxi 84 “Menja”. De købte båden i Assens i foråret , efter at Brian gennemførte voksen-Sejlerskolen I Kalundborg Sejlklub i 2019, og det er familiens første båd.

Klik på annoncerne og støt vores sponsorer