19.06.2022

Ny type fartøj blev testet

ved årets Vild med Vand

Med anslået 700 besøgende på havnene i Kalundborg i det fine sommervejr kunne arrangørerne af Vild med Vand notere sig endnu en succes.

Det kunne godt lade sig gøre - at sejle i en palletank, eller rettere fire sammenbundne palletanke. Flere forskellige hold à fire personer forsøgte sig i denne helt nye disciplin som krævede et godt samarbejde, når kursen skulle holdes. Målet var at sejle ud og runde en bøje udlagt midt i havnebassinet på tid - den bedste blev lidt under fire minutter.
På forhånd var der bekymringer om fartøjets stabilitet, men det viste sig ubegrundet, og de dygtigste padlere opdagede hurtigt fordelen ved at lægge mest vægt i den agterste del som gav højere fart.
Andre aktiviteter på havnen, kendt fra tidligere år, havde også god søgning hen over dagen. Havnebussen, sejlbådene, jollerne, brandvæsenets RIB, robådene, kajakkerne, surfbrædderne. Ved indgangen duftede der af havfiskernes nystegte fiskefrikadeller, der var en stor konkurrent til sejlklubbens pølsebod. Børnene og deres forældre fandt hurtigt deres favoritter, Krabbebroen, hvor der kunne fiskes, og ikke mindst roklubbens softice bod.
I Vesthavnen var der kø ved Marinehjemmeværnets Holger Danske, der sejlede ture på fjorden, Det Maritime Værksted og lodsbåden holdt åbent hus og træskibene Fut og Karoline kunne besigtiges.
De mange frivillige i de orange t-shirts samledes efterfølgende til et grill- arrangement ved sejlklubben, og der var enighed om, at Vild med Vand helt sikkert skal gentages næste år den anden lørdag i juni.

Se billeder fra Vild med Vand 2022 i Galleri

Klik på annoncerne og støt vores sponsorer